Otroški pevski zbor Divača

Glasba in pesem izražata notranjo srečo, veselje in zadovoljstvo. In tista prava, najlepša pesem je otroška, saj prihaja iskreno iz srca.

»Lahko se pogovarjamo, lahko se prepiramo, lahko jokamo, lahko smo veseli, lahko smo si prijatelji in ljubljeni, lahko smo si tujci ali sovražniki, lahko smo velikodušni in iskreni, lahko hinavski in trdosrčni…A le s pesmijo smo si vedno tako enotni in blizu.« Tako se začenjajo prve vrstice v naši mali, a obsežni modri pesmarici otroškega cerkvenega pevskega zbora, ki je obvezna oprema na pevskih vajah. Skupaj s 15 dekleti in fanti se trudimo že kar nekaj let. Ker imamo med tednom vsak svoje obveznosti, je »Naš dan« prav nedelja. Po maši pa vse tja do kosila pridno vadimo in se učimo nove pesmi, s katerimi bogatimo nedeljsko bogoslužje. Zborček pa sodeluje tudi ob drugih posebnih priložnostih. Tako smo že peli na poroki, krstih, ni potrebno posebej poudarjati, da skupaj s prvoobhajanci praznujemo prejem prvega svetega obhajila. Vsako leto pojemo na božičnici, odzvali smo se tudi povabilu divaškega mešanega pevskega zbora in popestrili njihov božični koncert. Čeprav največkrat ob spremljavi orgel, lahko divaške otroške glasove slišite tudi ob spremljavi kitare, flavte, trobente, pa tudi ob harmoniki smo že zapeli. Naj še omenim, da sodelujemo tudi z odraslim cerkvenim pevskim zborom, saj večkrat skupaj zapojemo.

Glasba in pesem izražata notranjo srečo, veselje in zadovoljstvo. In tista prava, najlepša pesem je otroška, saj prihaja iskreno iz srca.

Petra Sosič